• Hrvatski
 • English
 • Kontakt Kontakt

  Važno je u kakvom ste društvu

  O nama

  Kad vam treba prav(n)i savjet

  Pravna područja

  Imamo prav(n)e ljude za vas

  Naši stručnjaci

  Nije nam prvi, a ni zadnji put

  Novosti o radu društva

  Želite li nam se pridružiti?

  Karijera u dtb-u

  Kad vam treba prav(n)i savjet

  DTB slovi kao jedno od najdugovječnijih i najvećih odvjetničkih društava u Hrvatskoj. Izbrusili smo zanat i izgradili ugled kao odvjetničko društvo specijalizirano za savjetovanje klijenata u poslovima iz šireg područja korporativnog prava. Brzo smo postali svjesni ubrzanog razvoja i raznolikosti sve šireg kruga naših klijenata, kao i nužnosti prilagodbe pravnih usluga rastućim pravnim potrebama njihova tržišnog djelovanja.

  Taj razvoj obilježio je DTB-ov put na kojem smo neprestano iskušavali i usavršavali nova pravna, ali i tehnološka rješenja. Gledajući unatrag, ponekad nam se čini da nema pravnog pitanja kojim se već nismo bavili. Ipak, ne dopuštamo godinama da nas sustignu. Iskustvo nas uči da moderno poslovanje uvijek iznjedri neki novi, nepoznati izazov za naše klijente, a potom i za nas. U iščekivanju tog izazova, ostajemo znatiželjni kakav će biti naš sljedeći projekt.

  Povijest

  Nije nam prvi, a ni zadnji put

  DTB je prošao dugačak put od svog osnutka do ugleda i statusa koje danas uživa. Još 1994. partneri Saša Divjak i Damir Topić osnovali su odvjetničko društvo kojem se Emir Bahtijarević priključio kao partner 1998. te je njihovo malo odvjetničko društvo vrlo brzo počelo rasti. Trojica osnivača od samog su početka dijelila istu viziju i vrijednosti u poslovanju. Uz neumoran rad i ulaganja, DTB je uočio i potrebu za regionalnim povezivanjem te je tako 2003. postao članom SEE Legala, prvog takvog udruženja na jugoistoku Europe. Gradeći međunarodni ugled i privlačeći sve veći broj stručnjaka, DTB je postupno stjecao specifično iskustvo u sve većem broju pravnih područja te postao društvo kakvo danas poznajemo – market leader koji je svakodnevno i iznova spreman suočiti se s različitim složenim pravnim problemima te ih promptno i stručno riješiti.

  Iznenadna smrt partnera Saše Divjaka 2019. godine zatekla je DTB, a i širu pravnu zajednicu, kojima je ostavio u naslijeđe neprocjenjivo znanje i iskustvo. Njegova snaga, vizije i postignuća pretočeni su u daljnje uspjehe i nove izazove našeg društva u kojem je Mario Krka imenovan starijim partnerom 2020. otkada društvo u svom nazivu nosi i njegovo prezime. Unapređenje dvaju DTB-ovih odvjetnica u partnere dalo je snažan zamah daljnjem razvoju društva.

  Važno je u kakvom ste društvu.

  Dugogodišnji rast našeg odvjetničkog društva bio bi mnogo izazovniji bez potpore i partnerstva brojnih odvjetničkih društava i udruženja iz regije i svijeta. U nekima od njih DTB aktivno sudjeluje i danas.

  Jedni smo od osnivača SEE Legal grupe, vodeće regionalne mreže neovisnih odvjetničkih društava u srednjoj i jugoistočnoj Europi koja okuplja 12 jurisdikcija u pružanju integriranih prekograničnih pravnih usluga. Naš dosadašnji rad prepoznao je i Lex Mundi koji se zasigurno može smatrati najutjecajnijom i najvećom globalnom mrežom odvjetničkih društava.

  See legal
  Lex mundi

  Također sudjelujemo u radu drugih globalnih udruženja općeg profila, kao i niza međunarodnih mreža specijaliziranih za suradnju u pojedinim područjima prava: radnom pravu, pravu osiguranja, carinskom i općeprometnom pravu, pravu intelektualnog vlasništva i informacijskih tehnologija te zaštite privatnosti.

  Legal network international
  Ius Laboris
  Atlo
  Inta
  Itechlaw

  Naši stručnjaci

  Damir Topić M&A (Spajanja i preuzimanja), Bankarstvo, financije i tržišta kapitala, Pravo društava i trgovačko pravo
  Emir Bahtijarević Nekretnine i infrastruktura, Radnopravni odnosi, Sporovi, parnice i arbitraža
  Mario Krka, MLB Tržišno natjecanje, M&A (Spajanja i preuzimanja), Pravo društava i trgovačko pravo
  dr. sc. Ema Menđušić Škugor Pravo društava i trgovačko pravo, Intelektualno vlasništvo, zaštita privatnosti i tehnologija, Regulatorna pitanja i usklađenost, Javna nabava
  Marina Kovač Krka Energetika i transport, Pravo društava i trgovačko pravo, Restrukturiranje i stečaj
  Ana-Maria Sunko Perić Tržišno natjecanje, Nekretnine i infrastruktura, Regulatorna pitanja i usklađenost
  Andrej Žmikić Radnopravni odnosi, Pravo društava i trgovačko pravo, ESG (Društveno odgovorno poslovanje), Sporovi, parnice i arbitraža
  Dina Salapić M&A (Spajanja i preuzimanja), Bankarstvo, financije i tržišta kapitala, Pravo društava i trgovačko pravo
  Dominik Glavina Tržišno natjecanje, M&A (Spajanja i preuzimanja), Pravo društava i trgovačko pravo
  Iva Olujić Pravo društava i trgovačko pravo, M&A (Spajanja i preuzimanja), Nekretnine i infrastruktura
  Iva Vukoja Pravo društava i trgovačko pravo, M&A (Spajanja i preuzimanja), Regulatorna pitanja i usklađenost, Bankarstvo, financije i tržišta kapitala
  Jasna Belčić Radnopravni odnosi, Pravo društava i trgovačko pravo, Sporovi, parnice i arbitraža
  Marta Hren Bankarstvo, financije i tržišta kapitala, Regulatorna pitanja i usklađenost, Sporovi, parnice i arbitraža, Energetika i transport
  Olena Manuilenko Intelektualno vlasništvo, zaštita privatnosti i tehnologija, Pravo društava i trgovačko pravo, Regulatorna pitanja i usklađenost
  Sandra Budimir Nekretnine i infrastruktura, Pravo društava i trgovačko pravo, Sporovi, parnice i arbitraža
  Sanja Novoselić Nekretnine i infrastruktura, Intelektualno vlasništvo, zaštita privatnosti i tehnologija, Pravo društava i trgovačko pravo
  Zrinka Mustafa Prelić Pravo društava i trgovačko pravo, Restrukturiranje i stečaj, Sporovi, parnice i arbitraža
  Barbara Šimić Pravo društava i trgovačko pravo, M&A (Spajanja i preuzimanja)
  Lorena Mičik Bankarstvo, financije i tržišta kapitala, Regulatorna pitanja i usklađenost

  Pridružite se našem timu

  DTB je predan izgradnji organizacijske kulture u kojoj svatko može ostvariti profesionalni i osobni rast i doseći svoj puni potencijal. Podjednako su nam važni izvrsnost i stručnost, kao i snažan timski duh. Potičemo kulturu dijeljenja znanja i iskustava, istovremeno promičući timsku raznolikost i različitost mišljenja.


  Ako dijelite naše vrijednosti i prepoznajete važnost timskog rada, bilo kao tek diplomirani ili iskusni pravnik bilo kao poslovni profesionalac, obratite nam se putem email adrese prijave@dtb.hr i provjerite kako se pridružiti našem timu i započeti ili nastaviti svoju karijeru u DTB-u.

  Novosti

  Datum članka travanj, 2023

  Naslov članka DTB ponovno među vodećima

  Kratki opis članka DTB je rangiran kao jedno od VODEĆIH ODVJETNIČKIH DRUŠTAVA u 7 pravnih područja i kao PREPORUČENO ODVJETNIČKO DRUŠTVO u 2 pravna područja s čak 10 RANGIRANIH ODVJETNIKA prema Legal 500.

  Datum članka ožujak, 2023

  Naslov članka Preračunavanje temeljnog kapitala u eure

  Kratki opis članka Odvjetnica DTB-a Dina Salapić u suradnji s pravnim stručnjacima dr. Hrvojem Markovinovićem, profesorom korporativnog i trgovačkog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Tinom Jakupak, mag. iur. sveuč. spec. oec, sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu, održala je predavanje na temu temeljnog kapitala i uvođenja eura.

  Kontakt

  Lokacija tvrtke i kontakt informacije EUROTOWER, IVANA LUČIĆA 2A / 18. KAT
  10000 ZAGREB, HRVATSKA

  T: +385 1 5391 600
  F: +385 1 5391 601

  E: info@dtb.hr

  Lokacija tvrtke na mapi