• Hrvatski
 • English
 • dr. sc. Ema Menđušić Škugor

  Co-Managing Partner

  T: +385 1 5391 698

  Kontakt kartica

  Pravna područja u fokusu

  Pravo društava i trgovačko pravo, Intelektualno vlasništvo, zaštita privatnosti i tehnologija, Regulatorna pitanja i usklađenost, Javna nabava

  ISKUSTVO

  Ema je voditelj DTB-ovog tima za trgovačko pravo i tima za pravo reguliranih industrija, a u svom radu često istražuje i pravo tehnologija.

  Kao korporativna odvjetnica upoznata sa širokim krugom pravnih tema iz područja trgovačkog prava i prava društava, Ema savjetuje neke od DTB-ovih najvećih korporativnih klijenata. Dubinsko poznavanje pravnog okvira i internih korporativnih procesa omogućuje joj učinkovito savjetovanje klijenata u svim njihovim svakodnevnim potrebama. Pored toga, Ema aktivno sudjeluje i u složenim transakcijama te zadacima projektnog tipa. Njeno poznavanje prava Europske unije već ju je u ranim fazama karijere usmjerilo ka savjetovanju klijenata koji posluju u raznovrsnim reguliranim industrijama.

  Među njezine stručnosti treba ubrojiti i pravo javne nabave. Ema u svom radu učestalo savjetuje lokalne i inozemne korporativne klijente o svim dijelovima javnonabavnog procesa. Radom u Odboru za javnu nabavu koji djeluje pri Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj, a kojeg je tijekom dvaju mandata pomogla i voditi kao dopredsjednica, aktivno sudjeluje u krojenju primjenjivih politika i propisa.

  OBRAZOVANJE

  mag. iur., Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  dr.sc., Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  JEZICI

  engleski, njemački, talijanski