• Hrvatski
 • English
 • Mario Krka, MLB

  Kontakt kartica

  Pravna područja u fokusu

  Tržišno natjecanje, M&A (Spajanja i preuzimanja), Pravo društava i trgovačko pravo

  ISKUSTVO

  Mario je voditelj našeg tima za zaštitu tržišnog natjecanja, a učestalo se bavi i područjem trgovačkog prava i prava društava, uključujući M&A (spajanja i preuzimanja), osobito u području energetike i medija.

  Kao jedan od vodećih hrvatskih odvjetnika koji se bave pravom tržišnog natjecanja, Mario ima veliko iskustvo u svim segmentima, od prijava koncentracija i u najsloženijim transakcijama, uspješnog zastupanja u postupcima utvrđivanja zabranjenih sporazuma i zlouporabe vladajućeg položaja do svakodnevnog savjetovanja i prilagođenih treninga korporativnih klijenata. Od početka karijere bavi se područjima trgovačkog prava, spajanjima i preuzimanjima, kao i projektnim financiranjem i pravom na nekretninama.

  S obzirom na širok spektar aktivnosti, surađuje s klijentima iz brojnih industrija, uključujući i telekomunikacije, farmaciju, visokoškolsko obrazovanje itd. Redovit je govornik na brojnim konferencijama, osobito onih koji se bave pravom tržišnog natjecanja. Koautor je i knjige iz prava distribucije, a bio je i član radne skupine za izradu Zakona o postupcima naknade štete zbog povreda prava tržišnog natjecanja.

  OBRAZOVANJE

  dipl. iur., Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  MLB, Bucerius Law School, WHU Otto Biesheim School of Management

  JEZICI

  engleski (sudski tumač), talijanski (sudski tumač), njemački