• Hrvatski
 • English
 • Emir Bahtijarević

  Kontakt kartica

  Pravna područja u fokusu

  Nekretnine i infrastruktura, Radnopravni odnosi, Sporovi, parnice i arbitraža

  ISKUSTVO

  Emir je managing partner u DTB-u, a ujedno i voditelj tima za nekretnine i infrastrukturu i tima za sporove, parnice i arbitraže. Kao jedan od osnivača društva, već dugi niz godina pruža pravnu podršku u pitanjima radnog prava i u drugim pravnim područjima.

  Uživajući ugled jednog od vodećih odvjetnika u razvoju nekretninskih projekata u Hrvatskoj, Emir vodi timove na najvećim i najsloženijim transakcijama i projektima povezanima s nekretninama. Uspješno je zastupao i domaće i strane investitore u širokom rasponu pravnih poslova, od kupnje i razvoja nekretnina i financiranja izgradnje do zakupa, sale and lease back transakcija i općenito upravljanja nekretninama. Većina njegovih projekata odnosila se na sektore turizma, trgovine, energetike i infrastrukture, no Emirovo dugogodišnje iskustvo obuhvaća i lučke djelatnosti, industriju i druge slične sektore, pa čak i javno-privatno partnerstvo.

  Osim velikog poslovnog iskustva na lokalnoj razini, Emir često surađuje s uglednim inozemnim odvjetničkim društvima na prekograničnim transakcijama i projektima koji uključuju više nadležnosti. Redovito sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i forumima, a aktivno sudjeluje i u radu Hrvatske odvjetničke komore doprinoseći svojim iskustvom razvoju hrvatske odvjetničke profesije.

  OBRAZOVANJE

  dipl. iur., Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  JEZICI

  engleski, njemački