• Hrvatski
 • English
 • Pravna područja

  Nekretnine i infrastruktura

  DTB-ov vrhunski tim za nekretnine već desetljećima zastupa kupce, prodavače, programere i financijere, uključujući neke od najpoznatijih europskih i američkih ulagača u nekretnine, u pitanjima stjecanja hrvatskih nekretnina i upravljanja njima, pomažući im da izađu na kraj s vlasničkopravnim režimom koji nije nužno uvijek dobro definiran. Naš tim pružao je pravnu podršku u financiranju, razvoju i izgradnji nekih od najvrjednijih infrastrukturnih projekata u zemlji, kao i u strukturiranju i održavanju ugovornih odnosa između dionika. Budući da su koncesije važan element naše stručnosti, veliko iskustvo imamo i u relativno zanemarenom segmentu javno-privatnih partnerstva te održavamo profesionalne odnose sa svim državnim i općinskim tijelima koja imaju regulatorne ili nadzorne funkcije u pogledu razvoja nekretnina. Naravno, naše klijente koji se bave prometom nekretninama također zastupamo u sporovima koji se odnose na povredu njihovih prava ili legitimnih očekivanja.
  Svi naši partneri i stručnjaci za nekretnine priznati su kao vodeći pravnici u tom području, a naše ogromno iskustvo u pitanjima upravljanja komercijalnim nekretninama omogućuje nam da najmodavcima i najmoprimcima pomažemo s ugovorima o najmu za maloprodaju, uredsko poslovanje, logistiku i upravljanje hotelima. Također redovito savjetujemo klijente o pitanjima zaštite okoliša u vezi s razvojem nekretnina, kao i procjenama utjecaja na okoliš, čišćenjem starih proizvodnih lokacija i procjenom postojećih posebnih zona zaštite koje utječu na potencijalni razvoj.
  U konačnici, naša vještina i iskustvo čine DTB-ov tim za nekretnine najočiglednijim izborom za klijente kojima je potrebna pomoć u transakcijama nekretninama u Hrvatskoj.

  Emir Bahtijarević

  Managing partner

  T: +385 1 5391 610