• Hrvatski
 • English
 • Entain preuzima SuperSport, najveću hrvatsku kladioničarsku grupu

  Entain Plc., globalna grupa za sportsko klađenje, igre na sreću i interaktivnu zabavu, dogovorila je preuzimanje SuperSport grupe, vodećeg hrvatskog operatera igara na sreću i sportskih kladionica s 54% tržišnog udjela, od EMMA Capitala. 

  Akvizicija će se izvršiti kroz partnerstvo s EMMA Capitalom, vodećom investicijskom tvrtkom sa sjedištem u Češkoj. Očekuje se da će new venture (“Entain CEE”), u kojem će Entain posjedovati 75% ekonomskih prava, potaknuti širenje u srednjoj i istočnoj Europi. 

  Po vrijednosti naknade od približno 920 milijuna eura, radi se o najvećoj transakciji svih vremena u Hrvatskoj i široj regiji. Navedena akvizicija, čiji se završetak očekuje u zadnjem kvartalu 2022., uvjetovana je regulatornim odobrenjima. 

  Jette Nygaard-Anderson, izvršna direktorica Entaina, komentirala je: „Uzbuđeni smo što smo s EMMA-om stvorili Entain CEE kako bismo poduprli našu strategiju u cijeloj regiji CEE i što smo preuzeli vodećeg operatera klađenja i igara na sreću na vrlo atraktivnom, potpuno reguliranom hrvatskom tržištu. Vidimo Hrvatsku kao uzbudljivu, dinamičnu zemlju iz koje je Entain CEE savršeno pozicioniran za širenje – jako se veselimo odgovornom razvoju našeg poslovanja unutar zemlje i regije.” 

  Odvjetničko društvo Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka pružilo je pravne savjete iz područja spajanja i preuzimanja, te financijskih i regulatornih pitanja ove povijesne transakcije. Tim je predvodio partner Damir Topić (Pravo društava/M&A), uz sveukupnu podršku timova iz ostalih pravnih područja – partner Emir Bahtijarević (Nekretninsko pravo), partnerica dr. sc. Ema Menđušić Škugor (Pravo društava), odvjetnica Dina Salapić (Pravo društava/M&A), Dominik Glavina (Pravo društava/M&A), Antonia Mihaljević (Pravo društava/Regulatorno pravo), Ana-Maria Sunko Perić (Regulatorno pravo), Andrej Zmikic (Radno pravo), Jasna Belčić (Radno pravo), Sanja Novoselić (Nekretninsko pravo), Olena Manuilenko (Pravo intelektualnog vlasništva), i suradnici Lorena Mičik (Financijsko pravo), Iva Vukoja (Pravo društava) i Jure Marović (Nekretninsko pravo). 

  Nazad