• Hrvatski
  • English
  • DTB je savjetovao IFC u ulaganju 75 milijuna eura u obveznice

    DTB je savjetovao International Finance Corporation (IFC), člana Grupacije Svjetske Banke, najveću globalnu razvojnu instituciju usmjerenu na privatni sektor na tržištima u nastojanju. Klijentu smo pružali pravne savjete u pogledu hrvatskih aspekata njegovog ulaganja 75 milijuna EUR u obveznice koje je izdala banka Erste&Steiermärkische Bank radi povećanja porfelja stambenih kredita koji uključuje i zelene stambene kredite.

    Zahvaljujući potpori IFC-a banka će moći financirati korisnike hipotekarnih kredita u Hrvatskoj, pri čemu je 40 % sredstava namijenjeno za zelene stambene kredite. Financijskim paketom IFC-a dodatno će se povećati otpornost financijskog sektora i potaknuti dinamično domaće tržište korporativnih obveznica jer će se povećati raznolikost instrumenata koje nude hrvatske institucije.

    U ovoj zanimljivoj i značajnoj transakciji, IFC je savjetovao naš tim za bankarske i financijske usluge predvođen partnericom Martinom Kalamizom Grozdek kojoj je asistirala vježbenica Lorena Mičik.

    Nazad