• Hrvatski
  • English
  • DTB savjetovao jedan od najvećih turskih konglomerata Dogus o klupskom kreditu od 31,2 milijuna eura

    DTB je savjetovao zajmoprimca Zadar Resort d.o.o. i sponzora Dogus Croatia u transakciji u kojoj je Zadar Resort uzeo kredit od 31,2 milijuna eura od banke Privredne bank Zagreb d.d. i Hrvatske banke za obnovu i razvoj kao glavnih aranžera.  Objekt će se koristiti za razvoj luksuznog hotela s pet zvjezdica u Zadru, a koji će biti pod upravom vodećeg međunarodnog hotelskog operatera Hyatta.

    Dogus je jedan od najvećih turskih konglomerata s dugogodišnjim poslovanjem u Hrvatskoj u turizmu i industriji slobodnog vremena. Izgradnja luksuznog hotela u Zadru jedna je od najvećih investicija u hotelske kapacitete u Hrvatskoj. Dovršetak izgradnje i opremanja hotela očekuje se u jesen 2024. godine.

    DTB je stranku savjetovao o svim pravnim aspektima kreditiranja, kao i o uspostavi cjelovitog paketa osiguranja potraživanja po kreditu. Damir Topić, stariji partner i voditelj grupe za bankarstvo i financije, vodio je DTB tim uz sudjelovanje odvjetnica Marte Hren, Barbare Šimić i odvjetničkog vježbenika Jure Marovića.

    Nazad