Vijesti

Vi ste ovdje

 

 

 

Dogus prodao Villu Dubrovnik

Dogus Croatia (društvo u vlasništvu jednog od najvećih privatnih konglomerata u Turskoj) i Martimus B.V. zaključili su prodaju većinskog udjela u društvu Villa Dubrovnik mirovinskim fondovima kojima upravlja investicijsko društvo Erste.

DTB je savjetovao IFC u ulaganju 75 milijuna eura u obveznice

DTB je savjetovao International Finance Corporation (IFC), člana Grupacije Svjetske Banke, najveću globalnu razvojnu instituciju usmjerenu na privatni sektor na tržištima u nastojanju.

DTB savjetovao United Group u novoj akviziciji

Naš klijent United Group vodeći je pružatelj komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. U Hrvatskoj telekomunikacijske usluge pruža pod brendom Telemach.

DTB savjetovao M7 Real Estate u stjecanju nekretnina

DTB je savjetovao hrvatsku podružnicu M7 Real Estate (M7), paneuropskog ulagatelja i upravitelja nekretnina, dio grupacije M7 Investment Group koja upravlja nekretninama u vrijednosti od oko 4 milijarde eura.

Uvrštenje dionica Ville Dubrovnik na Zagrebačku burzu

Odvjetničko društvo Divjak Topić Bahtijarević & Krka savjetovalo je Villu Dubrovnik.

Nomad Foods preuzeo Poslovnu grupu zamrznute hrane

Nomad Foods Limited i Fortenova Grupa sklopili su kupoprodajni ugovor za preuzimanje Fortenovine Poslovne grupe zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava.

Doktor prava u DTB-u

Partnerica u DTB-u Ema Menđušić Škugor doktorirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Bohemian dovršio obveznu javnu ponudu za Hotele Jadran

DTB je savjetovao Bohemian Financing u postupku provođenja obvezne javne ponude za dionice hrvatskog društva Hoteli Jadran.

HNB: Odluka o privremenom ograničenju raspodjela

Hrvatska narodna banka donijela je Odluku o privremenom ograničenju raspodjela.

DTB savjetovao J&T Banku u izdavanju obveznica

DTB-ov tim za bankarske i financijske usluge savjetovao je J&T Banku u vezi s javnim izdavanjem obveznica.

DTB savjetovao Kelag u preuzimanju vjetroparka

Windfarm Orjak/Photo credit: Kelag

DTB je savjetovao Kelag, vodeće austrijskoj energetsko društvo u preuzimanju vjetroparka Orjak od njemačkog društva BayWa r.e.

DTB savjetovao Devolver Digital u preuzimanju Croteama

DTB je savjetovao američko društvo Devolver Digital, distributera digitalnih igara, specijaliziranog za indie igre, u preuzimanju 100 % udjela u Croteamu, neovisnom hrvatskom studiju za razvoj igara i 3D engine tehnologija za PC, Mac, Linus, PlayS

Interxion preuzeo Altus IT

DTB-ov tim za preuzimanja i spajanja na čelu sa starijim partnerom Damirom Topićem i odvjetnicom Dinom Salapić savjetovao je Interxion u preuzimanju hrvatskog društva Altus IT.

E-kom(fuzija) – ambiciozni koraci Hrvatske prema e-pravosuđu

“Imaš poruku!” Nažalost ne, to nije poruka Toma Hanksa, već poruka trgovačkog suda kojom vas obavješćuje da je protiv vašeg društva pokrenuta tužba. I to on-line! Jeste li vi i vaše društvo spremni na novu obveznu elektroničku komunikaciju s hrvatskim sudovima?

DTB savjetovao Playrix u preuzimanju Cateia Games

DTB je savjetovao Playrix, vodećeg svjetskog proizvođača mobilnih igara.

Divjak Topić & Bahtijarević postaje Divjak Topić Bahtijarević & Krka

Imenovanje starijeg partnera i novo ime.

DTB osvojio godišnju nagradu za najznačajniju transakciju u 2019.

DOTY

DTB je još jednom osvojio Deal of the Year Award za sudjelovanje u najznačajnijoj transakciji u Hrvatskoj u 2019. koju dodjeljuje publikacija CEE Legal Matters.

DTB sponzorirao 6. Konferenciju o pravu i politici tržišnog natjecanja

DTB je sponzorirao 6. Konferenciju o pravu i politici tržišnog natjecanja koja se održala u Zagrebu 12.-13. prosinca 2019. ((https://pptn.net.efzg.hr/about).

Nova imenovanja i osnaženje DTB-ova tima

Odvjetničko društvo Divjak, Topić & Bahtijarević imenovalo je četiri kolegice u status partnerica i time godinu velikih promjena zaključilo na najbolji mogući način. Odvjetnice Ana-Marija Grubišić Čabraja, Ema Menđušić Škugor, Marina Kovač Krka i Martina Kalamiza već niz godina svojim bogatim znanjem i iskustvom doprinose razvoju DTB-a, a partnerice će postati s 1. siječnjem 2020. godine.

DTB savjetovao GTC u ishođenju financiranja za izgradnju modernog poslovnog centra u Zagrebu

DTB-ov tim za bankarsko i financijsko pravo zaključio je financijsku transakciju za svojeg dugogodišnjeg klijenta, Globe Trade Center (GTC), vodećeg investitora i developera u segmentu poslovnih nekretnina u sred

DTB savjetuje United Group u stjecanju telekomunikacijskog operatera Tele2 Hrvatska

U petak, 31. svibnja 2019., Tele2 AB Sweden je dogovorio prodaju svojeg poslovanja u Hrvatskoj kupcu United Group po cijeni (enterprise value) od 220 milijuna eura.

DTB-ova IP&TMT grupa preporučena u novom izdanju Managing Intellectual Property IP STARS 2019

Naš tim za Intelektualno Vlasništvo još jednom je rangiran u kategoriji Preporučenih odvjetničkih društava u novom izdanju Managing Intellectual Property IP STARS.