Nomad Foods preuzeo Poslovnu grupu zamrznute hrane

Vi ste ovdje

Nomad Foods Limited i Fortenova Grupa sklopili su kupoprodajni ugovor za preuzimanje Fortenovine Poslovne grupe zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava. Vrijednost transakcije iznosi 615 milijuna eura, na bazi bez gotovine i bez dugova, a njezino je zaključenje planirano u trećem tromjesečju 2021. godine.

Nomad Foods vodeći je europski proizvođač zamrznute hrane (s poznatim brandovima kao što su Birds Eye, Findus, iglo, Aunt Bessie's, Goodfella's), dok Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvaća vodeći europski portfelj kultnih lokalnih brandova sa snažnom prisutnošću na teritoriju Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Ledo i Frikom tržišni su lideri u navedenim zemljama, s proizvodima koji uključuju ribu, voće, povrće, gotova jela, tijesta i sladoled.

U transakciji su, uz odvjetničko društvo Divjak Topić Bahtijarević & Krka, sudjelovali međunarodno odvjetničko društvo Norton Rose Fulbright, članovi SEE Legal grupe: BDK Advokati (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina), Šelih & Partnerji (Slovenija), Kalo & Associates (Kosovo) te Polenak (Sjeverna Makedonija), kao i odvjetničko društvo Lakatos, Köves and Partners iz Mađarske. 

DTB-ov tim predvodili su Voditelj grupe za preuzimanja i spajanja Damir Topić i odvjetnica Dina Salapić. Ostali uključeni članovi iz DTB-a koji su sudjelovali u transakciji jesu: stariji partner Mario Krka, Voditeljica tima za IV & TMT Olena Manuilenko, starija odvjetnica Jasna Belčić, odvjetnici Emil Cetina i Iva Crnogorac te vježbenice Sanja Novoselić i Iva Vukoja.