• Hrvatski
  • English
  • DTB savjetovao United Group u novoj akviziciji

    Naš klijent United Group vodeći je pružatelj komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. U Hrvatskoj telekomunikacijske usluge pruža pod brendom Telemach.

    Klijenta smo savjetovali u stjecanju većinskog udjela u društvu Optima Telekom od Hrvatskog Telekoma (17,41%) i Zagrebačke Banke (36,90%), bez duga ili novca u bilanci, za iznos od 639 milijuna kuna.

    Optima Telekom pruža usluge fiksnog interneta i pay-TV usluge te ima 125.000 pretplatnika širokopojasne mreže i 55.000 korisnika pay-TV usluge.

    Zaključenje transakcije ovisi o odobrenju nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja te određenih prethodnih uvjeta.

    „Ovaj sporazum predstavlja korak dalje u našem planu da transformiramo Telemach Hrvatska u potpuno konvergentnu telekom kompaniju koja nudi cijeli niz telekomunikacijskih usluga, uključujući i TV, i to na vlastitoj infrastrukturi”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Group.

    Klijenta je savjetovao DTB-ov tima za preuzimanja i spajanja na čelu sa starijim partnerom Damirom Topićem te tim za zaštitu tržišnog natjecanja na čelu sa starijim partnerom Marijom Krkom. Ostali članovi tima uključuju odvjetnike Dinu Salapić, Emu Menđušić Škugor, Olenu Manuilenko, Jasnu Belčić, Ivu Crnogorac, Dominika Glavinu, te vježbenike Antoniju Mihaljević, Ivu Vukoju, Ana-Mariju Sunko, Barbaru Šimić i Petra Zubića.

    Nazad