• Hrvatski
  • English
  • DTB je pružio pravni savjet i podršku Entainu u najvećoj akviziciji svih vremena u Hrvatskoj i srednjoj i istočnoj Europi

    Nastavno na našu najavu ove transakcije u rujnu, s ponosom objavljujemo da je nakon dobivanja svih regulatornih odobrenja, Entain Plc., globalna grupa za sportsko klađenje, igre na sreću i interaktivnu zabavu, dovršila preuzimanje SuperSport Grupe, vodećeg hrvatskog operatera igara na sreću i sportskih kladionica s 54% tržišnog udjela. Ova transakcija najveći je posao svih vremena u srednjoj i istočnoj Europi, po vrijednosti transakcije od približno 920 milijuna eura i utjecaju koji nadilazi ne samo Hrvatsku, već i cijelu regiju.

    Akvizicija je izvršena kroz partnerstvo s EMMA Capitalom, vodećom investicijskom tvrtkom sa sjedištem u Češkoj. Očekuje se da će zajednički pothvat (“Entain CEE”), u kojem Entain posjeduje 75% ekonomskih prava, potaknuti daljnje širenje na vrlo atraktivnom tržištu srednje i istočne Europe.

    Tržište srednje i istočne Europe do sada su uglavnom vodili lokalni operateri koji su se često borili za povećanje ili konsolidaciju diljem regije, dajući tako Entainu uvjerljivu priliku da demonstrira svoje vodeće sposobnosti u navedenoj industriji.

    Odvjetničko društvo Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka je pružilo pravni savjet i podršku s aspekta hrvatskog prava u pravnim područjima spajanja i preuzimanja, te financijskim i regulatornim pitanjima ove povijesne transakcije. Tim je predvodio stariji partner Damir Topić (Pravo društava/Spajanja i preuzimanja), uz sveukupnu podršku timova nadležnih za druga pravna područja – managing partner Emir Bahtijarević (Pravo nekretnina), partnerica dr. Ema Menđušić Škugor (Pravo društava), odvjetnice Olena Manuilenko (Zaštita intelektualnog vlasništva), Jasna Belčić (Radno pravo), Andrej Žmikić (Radno pravo), Dina Salapić (Pravo društava/Spajanja i preuzimanja), Dominik Glavina (Pravo društava/Spajanja i preuzimanja), Sanja Novoselić (Pravo nekretnina), Ana-Maria Sunko Perić (Regulatorna pitanja i usklađenost), Iva Vukoja (Pravo društava), te vježbenici Lorena Mičik (Financijsko pravo) i Jure Marović (Pravo nekretnina).

    Nazad