Vijesti

Vi ste ovdje

 

 

 

Održavanje glavne skupštine i pandemijske mjere

Krajem prvog kvartala u godini trgovačka društva uobičajeno održavaju svoje skupštine kako bi, između ostalog, upoznala dioničare/članove društva s financijskim aspektima poslovanja društva prezentiranjem godišnjih financ

DTB osvojio godišnju nagradu za najznačajniju transakciju u 2019.

DOTY

DTB je još jednom osvojio Deal of the Year Award za sudjelovanje u najznačajnijoj transakciji u Hrvatskoj u 2019. koju dodjeljuje publikacija CEE Legal Matters.

DTB sponzorirao 6. Konferenciju o pravu i politici tržišnog natjecanja

DTB je sponzorirao 6. Konferenciju o pravu i politici tržišnog natjecanja koja se održala u Zagrebu 12.-13. prosinca 2019. ((https://pptn.net.efzg.hr/about).

Nova imenovanja i osnaženje DTB-ova tima

Odvjetničko društvo Divjak, Topić & Bahtijarević imenovalo je četiri kolegice u status partnerica i time godinu velikih promjena zaključilo na najbolji mogući način. Odvjetnice Ana-Marija Grubišić Čabraja, Ema Menđušić Škugor, Marina Kovač Krka i Martina Kalamiza već niz godina svojim bogatim znanjem i iskustvom doprinose razvoju DTB-a, a partnerice će postati s 1. siječnjem 2020. godine.

Čestitke novim odvjetnicima!

DTB s ponosom objavljuje da će s danom 12. prosinca 2019. troje naših vježbenika biti upisano u odvjetničku komoru.
U ime cijelog društva čestitamo Mariji Gojević Šparavec, Emilu Cetini i Franji Nakiću na ovom postignuću. Upis u Hrvatsku odvjetničku komoru rezultat je njihovog truda, znanja i predanosti te predstavlja značajan korak u njihovoj karijeri.
Marija se DTB timu pridružila odmah nakon diplome na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Emil je prije DTB-a radio u cijenjenom hrvatskom odvjetničkom društvu dok nam se Franjo pridružio nakon završenog magisterija iz trgovačkog prava i prava društava (LL.M) na specijalističkom studiju London School of Economics.

DTB savjetovao GTC u ishođenju financiranja za izgradnju modernog poslovnog centra u Zagrebu

DTB-ov tim za bankarsko i financijsko pravo zaključio je financijsku transakciju za svojeg dugogodišnjeg klijenta, Globe Trade Center (GTC), vodećeg investitora i developera u segmentu poslovnih nekretnina u sred

Javna ponuda za dionice Luke Ploče d.d.

Energia Naturalis d.o.o. uspješno je okončala postupak javne ponude za dionice Luke Ploče d.d. Nakon okončanja postupka drži 36,11 % glasova u glavnoj skupštini izdavatelja i najveći je pojedinačni dioničar Luke Ploče.

DTB savjetuje United Group u stjecanju telekomunikacijskog operatera Tele2 Hrvatska

U petak, 31. svibnja 2019., Tele2 AB Sweden je dogovorio prodaju svojeg poslovanja u Hrvatskoj kupcu United Group po cijeni (enterprise value) od 220 milijuna eura.

DTB u užem izboru za nagradu „2018 Deal of the Year“

DTB je ušao u uži izbor kao jedan od triju finalista za nagradu „2018 Deal of the Year“ za Hrvatsku, koju organizira i dodjeljuje renomirani časopis CEE Legal Matters.

DTB-ova IP&TMT grupa preporučena u novom izdanju Managing Intellectual Property IP STARS 2019

Naš tim za Intelektualno Vlasništvo još jednom je rangiran u kategoriji Preporučenih odvjetničkih društava u novom izdanju Managing Intellectual Property IP STARS.

AR Packaging Group AB kupilo je sve izdane dionice društva Istragrafika d.d.

AR Packaging Group AB kupilo je sve izdane dionice društva Istragrafika d.d., proizvođača visokokvalitetne kartonske ambalaže koja se upotrebljava u sektoru duhanskih i prehrambenih proizvoda te u sektoru robe široke potrošnje.

Sretni blagdani!

INA i PPD preuzeli Petrokemiju

INA i Prvo Plinarsko društvo (PPD) su, kao investitori, sklopili ugovor s Republikom Hrvatskom o povećanju temeljnog kapitala u Petrokemiji d.d., najvećem regionalnom proizvođaču umjetnih gnojiva čije su dionice listane na Zagrebačkoj burzi.

Divjak, Topić & Bahtijarević osvojio nagradu za najznačajniju transakciju 2017. u Hrvatskoj – CEE Deal of the Year Award

Odvjetničkom društvu Divjak, Topić & Bahtijarević u lipnju 2018. u Pragu dodijeljena je nagrada za najznačajniju transakciju godine u Hrvatskoj koju dodjeljuje CEE Legal Matters, a koja se ove godine prvi puta dodjeljuje za Hrvatsku. Nagrada je dodijeljena za rad na stjecanju Autotransa od strane društva Arriva.
Pobjednici su izabrani na temelju transakcija koje su sklopljene u kalendarskoj godini 2017., uz primjenu sljedećih kriterija: složenost transakcije, tržišni (i regionalni) značaj transakcije i inovacije. Probrane kandidate birali su ugledni odvjetnici iz Hrvatske, kao i panel najboljih pravnih stručnjaka iz srednje i istočne Europe.

Dvadeset godina zaštite tržišnog natjecanja u Hrvatskoj

Povodom obilježavanja 20 godina rada Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Mario Krka, partner u odjelu za tržišno natjecanje u odvjetničkom društvu DTB, sudjelovao je na konferenciji Dvadeset godina zaštite tržišnog natjecanja kao moderator panel rasprave naslovljene Sudska zaštita u predmetima zaštite tržišnog natjecanja. Konferencija je održana 15. studenoga 2017. u Zagrebu, uz sudjelovanje brojnih hrvatskih i međunarodnih stručnjaka u području prava tržišnog natjecanja.

Promjene na osigurateljskoj sceni u Hrvatskoj

Croatia Osiguranje, najstarija i najveća osiguravajuća kuća u Hrvatskoj sklopila je ugovor s francuskim osiguravajućim društvom BNP Paribas Cardif za preuzimanje 100 % vlasništva nad njihovom poslovnicom u Hrvatskoj te je time postala isključivi v

Zagrebačka burza nudit će trgovanje tokenima

Zagrebačka burza i estonski startup Funderbeam zajednički su krenuli u osnivanje društva Funderbeam South-East Europe, koji će postati temelj za pokretanje prve burze startupa u Hrvatskoj i regiji.

Hrvatska pošta stekla 100 % udjela u vodećem IT društvu

DTB čestita Hrvatskoj pošti (HP) na stjecanju 100 % vlasničkog udjela u društvu MIPS – vodećem regionalnom isporučitelju informacijskih sustava poštanske automatizacije, čiji je Hrvatska pošta klijent još od 1995. godine.

EBRD postaje treći po veličini dioničar Zagrebačke burze

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) službeno je potvrdila svoje sudjelovanje u povećanju temeljnog kapitala Zagrebačke burze (ZSE).

Olena Manuilenko, voditeljica grupe za pravo intelektualnog vlasništa odvjetničkog društva Divjak, Topić & Bahtijarević, imenovana je članicom INTA-inog Odbora za autorsko pravo

Odbor za autorsko pravo novo je ime na popisu INTA-inih odbora. Odbor za autorsko prvo razvija i zastupa provođenje pravilnika Udruge glede utjecaja zakona o autorskim pravima i provođenja prava koja proizlaze iz žigova.

Konferencija o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj

U organizaciji Lidera i Centra za istraživanje i razvoj upravljanja, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Zagrebu je 15. rujna 2015.g.

Luka Rijeka: u četiri kruga dokapitalizacije uplaćeno 300 milijuna kuna

U četiri kruga dokapitalizacije Luke Rijeka javnom ponudom novih redovnih dionica ukupno je upisano i uplaćeno 7.500.000 novih dionica te uplaćeno 300 milijuna kuna, izvijestio je  predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić .

U Šibeniku otvoren D-Resort, turska investicija od 25 milijna eura

D-Resort Šibenik jedan je od najnovijih hotela Doğuş Tourism Grupe, grupe hotela u vlasništvu Doğuş Grupe, jednog od najvecih konglomerata u Turskoj. U Šibeniku je otvoren D-Resort, hotel kategoriziran s 4+ zvjezdica.

Zagrebačka burza potpisala ugovor o preuzimanju Ljubljanske burze

Zagrebačka burza (ZSE) potpisala je ugovor o preuzimanju Ljubljanske burze (LJSE) stjecanjem 100% dionica od grupacije CEE Stock Exchange Group (CEESEG).

Dani zaštite osobnih podataka

Na današnji dan, 28. siječnja,  obilježava se europski Dan zaštite osobnih podataka.

Uljepšajmo njihov svijet

Uljepšajmo njihov svijet 

Hrvatska Pošta izdala 400 milijuna kuna obveznica

Jedini pružatelj poštanskih usluga u državnom vlasništvu, Hrvatska Pošta, nedavno je izdala 400 milijuna kuna obveznica.

Ebrd odobrio kredit od 30 milijuna eura ​doğuş grupi

Doğuş Grupi, koja je jedna od ključnih klijenata našeg odvjetničkog društva, nedavno je odobren kredit od 30 milijuna eura za opremanje Marine Dalmacija i Marine Borik.

Predstavljanje britanskog poslovnog centra hrvatske bbcc

29. svibnja ove godine Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj.

Elektronička komunikacija i moderne tehnologije u parničnom postupku

U Zagrebu je 25. travnja 2014.g. održana Međunarodna znanstvena i stručna konferencija s temom Elektronička komunikacija i moderne tehnologije u parničnom postupku u organizaciji Ministarstva pravosuđa i Pravnog fakulteta. 

Hvali more drž' se ​doğuşa

Vodeća turska korporacija ​Doğuş kupila je većinski udjel u jednom od luksuznih hotela u Hrvatskoj, Villi Dubrovnik, od hrvatske Heruc Grupe. Transakcija je uspješno okončana 14.

Novi korak eksploatacija ugljikovodika na Jadranu

Vlada je na današnjoj sjednici donijele tri odluke kojima omogućuje provedbu javnog nadmetanja za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu i njegovo raspisivanje 2. travnja.

Prvi jpp model izgradnje javne garaže u Zagrebu

"Grad Zagreb dosad je gradio garaže iz vlastitog novca, a ovo će biti prvi projekt garaža po principu javno-privatnog partnerstva", rekao je jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom predstavljanja projekta izgradnje garaže u Klaićeveoj

Sudjelovanje u godišnjem izvještaju Svjetske banke

DTB-ov tim za radno pravo, pod vodstvom Saše Divjaka, sudjelovao je u aktualnoj ediciji Svjetske banke Women, Business and the Law 2014: Removing Restrictions to Enhance Gender Equality (Žene, posao i pravo 2014: uklanjanje ograničenja s ciljem po

Dublinski sastanak članova wsg grupe

Odvjetnik iz grupa radnog prava i rješavanja sporova Davor Rukonić prisustvovao sastanku grupe za radno pravo s ostalim europskim članovima World Services Group u Dublinu.

Novo članstvo u inta-inom odboru

Od siječnja 2014.g., odvjetnica Vanja Kovačević izabrana je za člana INTA-inog odbora European Union Subcommittee of the Anticounterfeiting Committee na razdoblje od dvije godine.