Prvi jpp model izgradnje javne garaže u Zagrebu

Vi ste ovdje

"Grad Zagreb dosad je gradio garaže iz vlastitog novca, a ovo će biti prvi projekt garaža po principu javno-privatnog partnerstva", rekao je jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom predstavljanja projekta izgradnje garaže u Klaićeveoj po JPP modelu, jednom od prvih takvih projekata u Hrvatskoj.

Ova 30 milijuna eura vrijedna investicija, koju financira EBRD, uključuje i revitalizaciju srednjoškolskog igrališta, izgradnju sportske dvorane kao i ponudu novih komercijalnih sadržaja.

Sama ideja o izgradnji garaže u Klaićevoj ulici stara više od 10 godina, ali novost je što su, osim javnih garaža, u projekt sada uključeni i drugi javni sadržaji. Grad Zagreb je kao podršku angažirao stranu konzultantsku kuću i hrvatsko odvjetničko društvo, a njihovo bi zajedničko iskustvo također trebalo jamčiti uspješno provođenje ovog projekta.

Garaža mora imati najmanje 350 parkirališnih mjesta i pothodnik povezan s Dječjom bolnicom u Klaićevoj, sportska dvorana dijelom će biti ukopana u zemlju jer prema urbanističkim pravilima ne smije biti viša od 3,6 metara, dok je komercijalni prostor od 4000 do 5000 četvornih metara ostavljen na volju investitoru.