Konferencija o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj

Vi ste ovdje

U organizaciji Lidera i Centra za istraživanje i razvoj upravljanja, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Zagrebu je 15. rujna 2015.g. održana prva konferencija o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj. Programom je bio predviđen niz relevantnih predavanja i čak tri okrugla stola.
Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić, a eminentna imena iz sveučilišnog i gospodarskog svijeta nastavila su se smjenjivati do kraja konferencije.
Predavači su bili, između ostalih, i Darko Tipurić, profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik CIRU-a, te Neven Vranković, potpredsjednik Atlantic grupe. Davor Štern, Ljubo Jurčić, Alen Premužak, Mladen Vedriš, Ljiljana Katačić, Mladen Fogec i Dina Tomšić samo su neki od panelista koji su obrađivali vruće teme upravljanja društvima: od društava u kojima država ima znatne vlasničke udjele do obiteljskih i malih poduzeća.
Stariji partner u odvjetničkom društvu Divjak, Topić & Bahtijarević Saša Divjak također je doprinio raspravi kao panelist okruglog stola o Razvoju korporativnog upravljanja u Hrvatskoj.
Važnost uloge korporativnog upravljanja dodatno je naglašena potenciranjem aspekata društveno odgovornog poslovanja.