DTB savjetovao Devolver Digital u preuzimanju Croteama

Vi ste ovdje

DTB je savjetovao američko društvo Devolver Digital, distributera digitalnih igara, specijaliziranog za indie igre, u preuzimanju 100 % udjela u Croteamu, neovisnom hrvatskom studiju za razvoj igara i 3D engine tehnologija za PC, Mac, Linus, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOs i Android, te VR platforma. Croteam je 1992. osnovalo nekoliko entuzijasta, a od tada su kontinuirano rasli u smjeru razvoja video igara te trenutno zapošljavaju 40 radnika. Najveći uspjeh donijela su im svjetski poznate igrice Serious Sam i Talos Principle.

Navedena tranksacija preuzimanja Croteama koja je zaključena 19. listopada 2020. prvo je Devolverovo preuzimanje u Europi.

Devolveru je u ovoj tranksaciji punu pravnu podršku i savjete pružao DTB-ov tim koji su činili stariji partner Damir Topić, odvjetnici Dina Salapić (M&A), Olena Manuilenko (IP&TMT), Andrej Žmikić (radno pravo) te vježbenica Iva Vukoja.

Navedena transakcija pokazatelj je povećanog interesa za gaming i IT industriju u posljednje vrijeme te je treća u nizu u kojoj je DTB sudjelovao u 2020. godini.