Divjak, Saša

Vi ste ovdje

Saša je bio priznat i vrhunski odvjetnik s 25 godina neprekidnog rada u savjetovanju tržišnih lidera u hrvatskoj i regionalnoj poslovnoj zajednici. Diplomirao je 1990. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Hrvatsku odvjetničku komoru primljen je 1994. Bio je suosnivač odvjetničkog društva Divjak Topić & Bahtijarević, kojeg je osnovao zajedno s Damirom Topićem i Emirom Bahtijarevićem. Pružao je pravne savjete strankama u svim aspektima njihovog poslovanja u Hrvatskoj, od specijaliziranih savjeta o radnom pravu, telekomunikacijama, medijima i IT industriji, sve do komercijalnog osiguranja i drugih reguliranih industrija.

Saša je bio izuzetan odvjetnik i neumoran poduzetnik, aktivan u mnogim društvenim i stručnim događanjima u Zagrebu, Hrvatskoj i izvan nje. Bio je član nekoliko stranih gospodarskih komora osnovanih u Hrvatskoj, kao i mnogih uglednih međunarodnih udruženja odvjetničke struke. Također, bio je cijenjeni član Rotary kluba Zagreb Gradec, kojim je neko vrijeme i predsjedao. Bio je prepoznat kao vrhunski stručnjak u neovisnim međunarodnim pravnim direktorijima kao što su IFLR, Chambers & Partners i Legal 500.

Saša Divjak bio je veći od života. Bio je vođa i mentor u našem odvjetničkom društvu i pravnoj zajednici. Sašina neiscrpna sposobnost davanja, njegovo veliko srce i velikodušan duh činili su ga jedinstvenim i posebnim za sve koji su ga poznavali. Svima će nam nedostajati, ali njegovo nasljeđe živjet će kroz rad DTB-a i kroz sve živote koje je dotaknuo.